Waar wacht jij op?

Vandaag schrijf ik mijn eerste blog. Ik wil dat hij gaat over stress en angst.

Waar wacht jij op?

Want dat is waar ik mensen mee help, dus waar ik iets zinvols over te zeggen moet hebben. Inmiddels heb ik al ontelbare keren een aantal woorden getypt en weer weggehaald. Ik heb ook al een aantal minuten voor mij uit zitten staren op de bank, tegen mijzelf zeggende dat ik niet weet waar ik iets over moet schrijven. En daarbij vertelt mijn verstand mij ook nog dat ik niet origineel genoeg ben, niet goed genoeg ben en dat dat bloggen überhaupt nooit een goed idee is geweest.

Ik besluit maar gewoon een aantal woorden op papier te zetten en geef mezelf toestemming dat mijn eerste blog niet de beste blog zal worden die ik ga schrijven. En ongemerkt ontstaat daar een stukje tekst. Waar ik, als ik het teruglees, best trots op ben.

Als ik mijn gevoelens van onzekerheid en angst de baas had laten zijn, was er nooit iets op papier gekomen. Vanaf het moment dat ik van een afstandje naar mijn gedachten kon kijken, kon ik eigenlijk best lachen om alles wat mijn verstand mij te vertellen had. En op het moment dat ik besloot de lat niet zo hoog voor mezelf te leggen, ontstond er ruimte om te starten.

En dit is volgens mij de kern waar het in het leven om gaat. Angst en stress zullen altijd blijven bestaan in ons leven. De vraag is alleen hoe je hier mee om gaat. Wacht je totdat gevoelens van angst, stress of onzekerheid je niet meer in de weg zitten, of ga je mét deze gevoelens de dingen doen die je écht belangrijk vindt?

Geplaatst op vrijdag 9 oktober 2020.

Over ACT Zwolle / Coaching & Training

Dit bericht is geschreven door ACT Zwolle / Coaching & Training. Het bedrijf valt onder coaching uit Zwolle. Trefwoorden van ACT Zwolle / Coaching & Training uit Zwolle : coaching bedrijf, persoonlijke veerkracht, persoonlijke ontwikkeling, coachingsessies, coaching op maat, coaching bij stress, groepscoaching, persoonlijke coach.

Lees meer over ACT Zwolle / Coaching & Training.