Hoe werkt de STRESSREDUCTIE training MBSR?

Vaak denken mensen dat mindfulness zweverig is maar de wetenschap komt steeds verder met onderzoek naar de positieve werking van 8 weekse training van het brein.

Hoe werkt de STRESSREDUCTIE training MBSR?

We krijgen bij overbelasting, spanning en angst etc. signalen van stress maar negeren die vaak vooral als het ons niet uitkomt en luisteren dan niet naar wat ons lichaam ons te vertellen heeft.

We hebben steeds terugkerende piekerende gedachten en negatieve emoties maar leren het niet zodanig echt kennen dat je er met andere aandacht mee om kunt gaan.

Met regelmatig beoefenen van mindfulness ben je in staat gemakkelijker de signalen op te merken. Het stelt je in staat sneller bij te sturen en daardoor je innerlijke rust en vertrouwen terug te vinden.

Want:” waar je naar kijkt verandert, waar je je tegen verzet blijft “.

We leren met open gewaar zijn pijn en stress licht in de aandacht te houden tot het meer verzacht en niet meer stresseert of verdwijnt Wat leer je nog meer? Je leert met meer focus te werken en te zien wat prioriteit heeft. Je raakt minder verstrikt in gedachten en gevoelens. Je leert met humor en mildheid met jezelf om te gaan.

Alle oefeningen zijn er op gericht dat je bewuster wordt van wat er NU speelt. Bij mediteren denken mensen vaak dat het gaat om het niet denken en dat we het “navelstaren ” beoefenen. Dat is niet hoe we dat in deze training doen. We focussen onze aandacht op allerlei signalen en lichamelijke gewaarwordingen en leren hoe we andere signalen en gewaarwordingen wat meer op de achtergrond plaatsen.

Als we mindful bewegen met een milde vorm van Yoga leer je je grenzen beter op te merken en niet het lichaam uit te dagen. Zo wordt je bijvoorbeeld weer meer de “baas” over je gedachten en weet je beter je grenzen te zien en te bewaken.

Het programma is ontstaan vanuit westerse wetenschap gecombineerd met oosterse psychologie en wordt door mij op een nuchtere en praktische manier met humor gegeven. We houden beide benen stevig aan de grond.

Want: "Je kunt de golven niet stoppen. Je kunt wel leren surfen''. Jon Kabat- Zinn

Geplaatst op vrijdag 25 november 2022.

Over ZiEN mindfulness

Dit bericht is geschreven door ZiEN mindfulness. Het bedrijf valt onder coaching uit Zwolle. Trefwoorden van ZiEN mindfulness uit Meppel : stressgerelateerde klachten, lichamelijke klachten, chronische pijn, slecht slapen, moeite met ontspannen, angstklachten, angststoornis, stemmingswisselingen, burnout klachten, Compassietraining, minfulness training, Mindful ouderschap, balans in ouderschap, balans in gezin, balans met mezelf, Mindfulness incompany training, minfulness op het werk, .

Lees meer over ZiEN mindfulness.